Ξύλινα Δάπεδα - Πατωματζής - Τζιτζιρής

Συντήρηση δαπέδου (τρίψιμο – γυάλισμα)

Η ανάγκη συντήρησης

Το παλιό σας ξύλινο δάπεδο δείχνει ταλαιπωρημένο από τη χρήση με το πέρασμα των χρόνων;
Tο δάπεδό σας εξακολουθεί να είναι πολύτιμο, ωστόσο ορισμένα σημάδια φθοράς πιθανόν να μετριάζουν την αισθητική του. Έντονα σημάδια χρήσης, γρατζουνιές, σχισμές και τοπικά «μαυρίσματα» είναι ενδείξεις ανάγκης για συντήρηση.

    Η διαδικασία της συντήρησης ενός ξύλινου δαπέδου εξυπηρετεί 2 κύριους σκοπούς:
  • την ανάδειξη της ομορφιάς του ξύλου και την συνολική βελτίωση της αισθητικής του χώρου.
  • την προστασία του ξύλου (από τη χρήση, τη φθορά του χρόνου, τις υπάρχουσες συνθήκες κλπ.)
Η ποιότητα της εργασίας

Η συντήρηση ενός δαπέδου είναι ίδια για κάθε τεχνικό; Η ολοκληρωμένη συντήρηση ενός ξύλινου δαπέδου είναι μια ιδιαίτερη διαδικασία που η ποιότητά της εξαρτάται από 3 παράγοντες:

Την δεξιοτεχνία του τεχνίτη. Η συντήρηση (όπως και η κατασκευή) απαιτεί κατάλληλους χειρισμούς από εξειδικευμένο προσωπικό. Κάθε ελάττωμα κατά την συντήρηση, αναδεικνύεται μετά το τελικό φινίρισμα, όταν πλέον είναι αργά.

Την ποιότητα των υλικών συντήρησης. Όπως σε όλα τα υλικά κατασκευής και δόμησης υπάρχει μια κλίμακα ποιότητας, έτσι και στην προκειμένη περίπτωση. Το κόστος των υλικών (βερνίκια, αστάρια κλπ.) που θα χρησιμοποιηθούν επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό το συνολικό κόστος.

Την πληρότητα σε εξοπλισμό. Μια σωστή και ολοκληρωμένη συντήρηση απαιτεί συγκεκριμένες μηχανές και εργαλεία που θα βοηθήσουν τον τεχνικό να παρουσιάσει το καλύτερο αποτέλεσμα. Επιβάλλεται να είναι σύγχρονα και να καλύπτουν τις σημερινές απαιτήσεις.

Συμπερασματικά, η επιτυχής επιλογή είναι αυτή που προσφέρει τη κατάλληλη αναλογία κόστους – ποιότητας. Το κόστος, το αισθητικό αποτέλεσμα και η αντοχή στο χρόνο είναι αλληλένδετοι παράγοντες.

Το συνεργείο μας


  • Σεβόμαστε την απόφασή σας να κάνετε συντήρηση στα ξύλινα πατώματα και το αποδεικνύουμε έμπρακτα.
  • Σας αναλύουμε απ’ την πρώτη κιόλας στιγμή όλες τις διεργασίες που θα ακολουθήσουμε. Κατόπιν συνεννόησης, αναλαμβάνουμε εργασία τις ημέρες που σας εξυπηρετούν με απόλυτη συνέπεια.
  • Σεβόμαστε τον χώρο σας και δίνουμε έμφαση στη καθαριότητα.
  • Αυτοσκοπός μας να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο το ξύλινο δάπεδό σας. Για εμάς, τίποτα δεν αξίζει παραπάνω, όσο η χαρά ενός ικανοποιημένου πελάτη.

Συνήθεις ερωτήσεις

Πως μπορώ να υπολογίσω το κόστος συντήρησης του ξύλινου δαπέδου μου;

Το κόστος συντήρησης εξαρτάται άμεσα από το μέγεθος της επιφάνειας του δαπέδου σας. Κατανοώντας την οικονομική κατάσταση που επικρατεί, μειώσαμε ακόμα περισσότερο τη τιμή συντήρησης σε 12€/m2 για επιφάνειες άνω των 40m2, και αγγίξαμε τα όρια κόστους για μικρότερους χώρους. Ταυτόχρονα, αναβαθμίζουμε συνεχώς την υψηλή ποιότητα των υλικών και της εργασίας μας. Επικοινωνήστε μαζί μας για το ακριβές κόστος συντήρησης.

Είναι φιλικά τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για τον άνθρωπο και το περιβάλλον;

Σεβόμενοι την ανάγκη προστασίας του καταναλωτή και του περιβάλλοντος χρησιμοποιούμε εξ’ ολοκλήρου ατοξικά υλικά με χαμηλή περιεκτικότητα πτητικών οργανικών ενώσεων (Low VOC). Επίσης, με τα νέας τεχνολογίας, οικολογικά βερνίκια δεν δημιουργείται θέμα δυσάρεστης οσμής.

Πόσο χρόνο διαρκούν οι εργασίες ;

Οι εργασίες συντήρησης παλαιών δαπέδων διαρκούν συνήθως 2 ή 3 μέρες. Μετά την ολοκλήρωση της εργασίας απαιτείται κάποιος σχετικός χρόνος για την πλήρη σκλήρυνση της επιφανειακής στρώσης του βερνικιού.

Πρέπει να μετακινηθούν τα έπιπλα που βρίσκονται στο χώρο ;

Αναπόφευκτα, για να συντηρηθεί όλη η επιφάνεια του πατώματος, ο χώρος επιβάλλεται να είναι άδειος. Φυσικά, είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε στη μεταφορά επίπλων και αντικειμένων.

Θα προκληθεί θόρυβος και σκόνη ;

Όσο οι μηχανές λείανσης θα τρίβουν το πάτωμα σας, αναπόφευκτα θα προκαλείται θόρυβος. Ωστόσο, όλες οι μηχανές μας διαθέτουν συστήματα απορρόφησης της σκόνης, με ικανότητα δέσμευσης της παραγόμενης σκόνης κατά 95%! Είναι θεμιτό, ευαίσθητα αντικείμενα να σκεπάζονται με καλύμματα κατά τη διάρκεια των εργασιών.